31 mars 2012

Tillsammans

En av fröjderna med trädgårdandet är samvaron och samarbetet med andra varelser - särskilt på våren! Igår var det dessvärre smärtsamt när stora humledrottningar irrade omkring efter godsaker och krokusarna låg slätt med marken, över för denna gång, och inget annat än ett vattenfat stod till buds. Här är några tidigare besökare med bättre tur:





Sorgset har jag fått konstatera att skatungarna som föddes i boet i min olvonhäck förra året inte har kommit tillbaka. Pinne för pinne har trillat ned och nu har till och med själva boskålen fallit isär... Njöt verkligen av ert sällskap, era bus, outgrundligt varierade läten och vackra dräkter. Var så stolt att ni valde att bo hos mig - välkomna åter!

30 mars 2012

Filmtajm

Hittade en liten film som jag gjorde efter första säsongen. Min kompis Micke står för det huvudsakliga soundtracket. Många skakiga mobilbilder skapar viss dogmafeeling... (Ser att bildkvaliten blev ännu sämre i överföringen här.) Odlarglädjen går inte att ta miste på iallafall!

29 mars 2012

Den som väntar på nåt gott...

Äntligen - varmkompostbehållaren med färdig kompostjord redo att göra tjänst på utarmad sandjord! Inte svart, fett näringsrik och full med maskar som när den var fullvärdig kökskompost till mitt gamla hus, men härliga mullämnen har det blivit. Här har allt möjligt trädgårdsavfall utom ogräs hamnat, liksom te och matrester då och då. Problemet har varit att det ofta blivit för torrt och myrorna har då trivts lite för bra...vattna, vattna och lite Myrr. Det har tagit två säsonger att få materialet tillräckligt nedbrutet och det översta lagret, som lagts i den gröna korgen, åker tillbaka. Sååå ljuvligt att få bingen tom igen! Kallkomposterna är fulla...


Komposten klarade kramtestet - fuktig som en "urkramad tvättsvamp"

28 mars 2012

Vårsommar!


Aklejpärlor
Makalös värme och allt rivstartar. Att varsamt pilla fram sötnosarna som pockar under risiga rester och fnasiga löv får hela kroppen att sjunga. Andra vårtecken behöver man inte leta efter - de tar sig tydlig ton i kör eller som solister...
 
Alidas skalle - dvärgiris
Pigga törelskott
Krokusflod - Ruby Giant