31 mars 2014

Storstädning

Tänk, här gick jag och var så yster över att jag redan (i lördags, 29/3) sågat, knipsat, klippt ner alla vissna perenner och eldat upp hela rasket! Vilken lång säsong, tänkte jag förnöjt, vad jag ligger steget före för en gångs skull. Så kollar jag i min anteckningsbok: 2013 eldades det 28/3 och 2012 6+18/3 samt att jag då redan hade gjort flera små projekt och gödslat, men åren dessförinnan ha - då såsade jag fram till 9/4 2011 och 11/4 2010. Så det så!


Den lilla sötnosen 'Jetfire'
Älskar verkligen eldningsfenomenet - av dessa enorma, skrymmande, trassliga, åbäkiga högar med grenar, kvistar, ris och elände blir endast en liten, liten vit fläck med aska och kanske några kolbitar. Som åker ner i jorden och gör nytta. I år var det särskilt roligt eftersom jag fick hjälp av far som eldmäster, medan mor städade stugan ren från vinterns muslort. Gott att fika och vara nöjda tillsammans!

Är så härligt när allt det höga, bruna, vissna, ledsna kommer bort och fram träder istället det låga, spirande, nyfikna, glada gröna i rabatterna. Just nu har krokusarna blommat över, scillorna tar över, den rosa lungörten blommar lågt liksom de blå balkansipporna, medan de gulorange cyklamennarcisserna 'Jetfire' tar för sig lite bättre. En som är rekordtidig i år är den stora nunneörten som drog igång först i maj förra året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar