13 juni 2014

Trängselskatter

Schersminstockning
Nu är det trångt bland skatterna på koloni! Bland doftchersminblommorna särskilt! Årets blomning slår alla rekord! Har flera stora buskar så det är härligt välparfymerat. Smultronschersminen har precis börjat med sina betydligt mindre och enklare blommor.Olvonen och nu kaprifolen spär på. Trångt är det också bland fingerborgsblommorna i år. Förra året var de utrotade, men nu tar de igen utrymmet med råge. I stenpartiet tävlar en räcka olika nejlikor om plats.
Trängselskatter i stenpartietMen en som än så länge har gott om utrymme är en söt liten viol med vansinnigt läcker tegelkulör, som på eget bevåg dykt upp i ena grönsakslandet. Den började blomma i slutet av april med två knoppar, sedan har den bara växt till sig. Nu har en liten tvilling dykt upp vid ena kanten. Inte kunde jag ta bort dem när jag beredde landet för plantering och sådd!I ensamt majestät...
Juvelen på nära håll

  Fullknökat blev det däremot även på bänken när alla nya inhandlade små skatter ställdes upp där. Det skulle bli belöningen när årets tråkigaste, mest meningslösa syssla var utförd - rensning av vägen utanför min tomt. (Jo, vi är faktiskt tvugna enligt stadgarna att inte låta ett strå slå rot på vägen någon längre tid av någon outgrundlig anledning.) Alltid lika underbart att få tillföra nya spännande växter som lyfter fram det gamla, är accenter själva eller bara kompletterar. Återkommer till dem framöver!
 


Straffarbete

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar