26 augusti 2012

Dahli(mani)a

Nu går min täppa på högvarv av färger och dofter! Sprakar av dahlior, solhattar, sen solbrud, hortensior, flox, bolltistel, fjärilsbuddleja, eldkaprifol, vajande majs, blånande blåbär, mörkröda salladsspiror, luktärter, bönblommor, vitalba-klematisar, kärleksörter, astilbe, funkior, gräs, nejlikor...

Skördar rödbetor, bondbönor, sockerärter, broccoli, potatis, lökar - och rosenbönor! Jo, dessa långa, ludna bönorna, som kan se rätt giftiga ut, är supergoda! Kan engelsmännen kan vi... Plommonträdet dignar i år (de kör ju med vartannatårssystem) så det gäller att ta vara på grönsakerna innan det är dags att sylta och baka av frukterna. Fast undrar vad jag egentligen ska göra med havtornsbären och tranbären...hm. Vindruvorna lär ätas under största andakt och måtte inga andra varelser hinna före - som jag har väntat! De blå Zilga får flera klasar medan gröna Sukribe snålar lite. Mellan dem har jag planterat ett blåregn, men precis som förra året är det först så här års det kommer igång att klättra, så några blommor lär väl bli svårt att få uppleva dessvärre.
'Bantling'
'Bishop of Dover'

'Zilgaklase'
'Gloriosa'
'Jowey Chantal'

Världens bästa förpackning!
Skördesmakprov

1 kommentar:

  1. Havtornsbären ska plockas, helst en solig dag om det blir nån, och frysas hela på bricka. Förvaras i frysen till vintern då man tar ca 10 bär per dag på filen, gröten eller direkt i munnen. Så får man sitt C-vitaminbehov och belastar inte vår miljö med transporter av citrusfrukter.

    SvaraRadera