06 april 2014

Vårregn

'Katharina Hodgkins' - saknad
Så kom det äntligen - vårregnet! Här har det varit flera minusgrader varje natt och sol på dagarna den senaste tiden. Torrt, torrt. Man ser på det som blommar nu hur det liksom hukar sig, huttrar och känner att de nog tog i lite för mycket, lite för fort. Allt är lågt och lite färre blommor än vanligt. Men var kommer alla små minipåskliljor ifrån? Kan inte minnas att jag haft sådana förut? Har någon vänlig själ varit och donerat detta glada lilla gäng i mitt land? Några som däremot helt försvunnit i år är alla ljuvliga dvärgirisar. Mycket ledsamt!

'Alida' - saknad












En mindre vänlig varelse har envist tuggat i sig mitt ormskägg denna vinter. Bara ormskägget. Allt annat orört. Men varje gång det tagit sig lite så har det åter tuggats ner nästa gång jag sett till det. Vi har att göra med en finsmakare!




Pulsatilla vulgaris - finns det någon blomma som ser ut mer som sitt namn låter än backsippan? Särskilt i knopp! Denna oemotståndligt luddiga filur, så mjuk, så intagande, man bara måste gosa med den. Att uttala namnet är en smekning av gommen!


Stora Nunneörten är en vårfröjd som blommar för fullt nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar